Arvtakere etter de originale hiphopere

Det kan selvsagt diskuteres hvem som har tatt opp arven etter de første hiphoperne. Gansta rap som var svært populær i en periode, førte til store, bevæpnede konflikter hvor sentrale figurer i hiphop miljøet var involvert.

I denne perioden så fikk man noen av de mest ikoniske, men også mest voldelige rap og hiphop sangene. Dette er musikk fra stjerner som 2Pac, Dr Dre og plateselskapet Deathrow som fremdeles fremheves som noe av det beste som var laget.

Flere av de involverte ble drept i bevæpnede konflikter, men dette var også begynnelsen på slutten på denne type ren gansta rap hvor de involverte levde et like voldelig liv som det de sang om.
Gansta rap lever videre, men i en mer nedtonet versjon.

Rapere som Eminem

Det var mange som mente at hvite gutter ikke kunne drive med rap, noe Eminem motbeviste. Han har ikke bare tatt over arven etter mange av de store rapp’erne på musikkfronten, han har også gått videre og støtter nye og fremadstormende artister som 50Cents.

Han er bare en av de flere som har brutt med det tradisjonelle bilde; svart/latino mannlige rapper. Man har fått inn flere kvinner som har gjort det veldig bra.

I Norge

I Norge har man hatt flere artister som har rapptet eller har hatt rapp som en del av sine musikk genre. Dette er artister som Carpe Diem, Gatas Parlament og Tungtvann for å nevne noen.
Felles for dem har vært at de har rappet på norsk, noe som har gjort at de har hatt et lite marked.

Samtidig så har de vist at de har beholdt rap kulturens essens ved at de har tatt opp nettopp det ungdommen har fokusert på. De har tatt opp vanskelige saker som rasisme, vold, alkohol og mye annet.